Parochiële mededelingen

In vrede

 

Agnes Catharina Maria Larsen-Rooswinkel  is zaterdag 23 mei geheel onverwacht overleden in de leeftijd van 81 jaar. De laatste jaren was haar gezondheid broos, maar in alles ondersteund door haar man Frits nam zij deel aan veel activiteiten. Zij was lid van ons Monicakoor en verscheen trouw op de repetities en bij de zondagsvieringen. Elke dinsdag assisteerde zij in de pastorie bij de ordening van de muziekpartituren van het koor. Zij was een zeer geliefde moeder van Olaf en Ingrid, schoonmoeder van Nicolaas en oma van Maxim, Yuri, Christian en Lucas. Agnes en Frits waren bijna 59 jaar gehuwd.

De uitvaart wordt in besloten kring gehouden in onze parochiekerk op donderdag 28 mei. Daarna wordt zij aan de aarde toevertrouwd op de r.k. begraafplaats Buitenveldert.

Ernest Bertram Tjon Affo  is 2 juni overleden in het Boven IJ ziekenhuis, in de leeftijd van 59 jaar. Hij woonde aan Fokkemast.

Tijdens de uitvaartdienst, in de Kapel van de Sint Barbarabegraafplaats aan de Spaarndammerdijk op maandag 8 juni, hebben wij teruggedacht aan de last die Ernest heeft moeten dragen; de last van ziekte en lijden waaraan hij uiteindelijk is bezweken, - veel te vroeg, veel te jong, nog vóór zijn zestigste verjaardag. Hij was een gelovige, die de woorden van de Heer dicht bij zich had. De Heilige Schrijft, de bijbel, had hij onder handbereik. Veel liefde en zorgzaamheid heeft hij mogen ontvangen, van zijn dochter, Olivia, haar gezin en van nichten en neven en anderen die hem nabij waren, die voor hem hebben gezorgd en gekookt. 

Na de plechtigheid is hij bijgezet in het familiegraf.

 

Jan Kloosterhuis is vrijdag 19 juni plotseling overleden in zijn woning aan de Kometensingel, in de leeftijd van 71 jaar. 

 

Jan was een vriendelijke, opgewekte man en een begenadigd organist, die met grote toeleg en concentratie speelde. Talloze malen heeft hij ons orgel bespeeld, vooral tijdens uitvaartdiensten.Vrijwel nooit hebben wij vergeefs op Jan een beroep gedaan. Zorgvuldig begeleidde hij de koor- en volkszang. Graag improviseerde hij en speelde hij oude melodieën, met een bijzondere voorkeur voor Marialiederen.

De uitvaart vond plaats in de aula van De Nieuwe Noorder op vrijdag 26 juni.